szerző:
Tetszett a cikk?

Munkatársunk beszélt azzal a férfival, aki megakadályozta, hogy a kocsijába beszálljon a fegyveres bűnöző.

Nyilatkozott a hvg.hu-nak az a fiatalember, akit az újpalotai Nyírpalota utca és Szentmihályi utca kereszteződésében megtámadott a Fővárosi Törvényszékről pénteken délben megszökött elítélt. A garázdaságért bíróság elé álló, 1 év 1 hónapos börtönbüntetést kapó elítélt az egyik őrt támadta meg a Markó utcai bírósági épületben, fegyverét elvette, és túszként magával vitte az utcára. (A fogolyszökésről szóló híreket itt olvashatja.)

A lábán rabláncot viselő férfi a bíróság épületéből kimenekülve őr túszát elengedte, de egy Nissan SUV sofőrjét arra kényszerítette fegyverrel, hogy hajtson el vele. Így menekült Újpalotáig, de a Nyírpalota utcánál az őt üldöző rendőrök beérték, miközben a Nissan útját elállták. Az elítélt ezután kipattant a kocsiból és rálőtt a rendőrökre, információink szerint nem sebesült meg senki ebben a lövöldözésben.

A szükésre először használt Nissan
©

Az elítélt ezután egy Mercedes autó hátsó ülésére próbált beülni, de az autót vezető férfi még időben kipattant a kocsiból és dulakodni kezdett a fegyveres bűnözővel.

Videón a tűzpárbaj és a szökött rab elfogása

A támadó a tárgyalásáról menekült el úgy, hogy elvette az egyik őr fegyverét, majd bepattant egy autóba. Több kerületen átvágott, mire a rendőrök utolérték és elfogták. Lövések is dördültek, a mentők a szökevényt válságos állapotban vitték kórházba.

"Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni" – mondta a helyszínen a hvg.hu munkatársának a Mercedest vezető fiatalember, aki a nevét nem kívánta elárulni.

A Mercedes, amelyet nem tudott megszerezni a szökött elítélt
©

A dulakodás nyomán a szökött rab inkább menekülőre fogta, eközben a rendőrök is közelebb értek hozzá. Pár méter után egy parkolóban lőtték meg a férfit. Információink szerint a támadót a helyszínre érkező mentőautóban látták el az ártalmatlanítása után. A rendőrség a helyszínelést folytatja, töltényhüvelyek után kutatnak a fűben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!