szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Blogján azt kérdezi, hol vannak most azok, akik olyan szenvedélyesen követelték a férfi szabadon bocsátását.

„Hol van az a sok vérző szív, akik valaha olyan szenvedélyesen követelték Ahmed szabadságát?” – teszi fel a kérdést blogján Kovács Zoltán. A magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerint kínos, hogy senki nem fogadja be a röszkei terroristaper vádlottját.

A Magyar Nemzet alapján mi is megírtuk, hogy hiába kérvényezte, a terrorcselekményért elítélt Ahmed H. nem tud Ciprusra utazni, mert az ottani hatóságok nem állították ki a papírjait.

Ahmed H. jelenleg kiadatási őrizetben van Magyarországon, Ciprusra szeretne eljutni – ahol felesége és a gyerekei is tartózkodnak –, miután terrorcselekményért kiszabott ötéves szabadságvesztése kétharmadának letöltését követően feltételesen szabadult, és kiutasították Magyarországról. Mivel Ahmed H. nem rendelkezik semmilyen érvényes személyes irattal, nem tudja elhagyni Magyarországot.

Az ő történetét idézi fel About Hungary című, angol nyelvű blogján Kovács Zoltán, majd az írás végén azt kérdezi: hol vannak most azok, köztük az a két tucat képviselő, akik korábban a férfi szabadon engedését követelték.

„Ha annyira érdekli őket a szabadsága, lobbizniuk kellene a kormányaiknál, hogy fogadják be Ahmed H.-t” – idézi Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának korábbi nyilatkozatát.

Kovács szerint a „Soros György által támogatott” Amnesty International, Magyar Helsinki Bizottság is nyomást gyakorolhatna az ügyben, de „semmi nem történik”.

„Szegény Ahmed pedig, aki nem mehet sehova, amíg valaki nem hívja, még mindig vár” – fejezi be bejegyzését Kovács Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fehérorosz elnökválasztás: sztrájk az üzemekben, utcára vonultak a munkások

Fehérorosz elnökválasztás: sztrájk az üzemekben, utcára vonultak a munkások

286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot