szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kaméleon Dizájn Kft. több tízmilliónyi reklámmegrendelést kapott Debrecentől, a szerződések jelentős részét akkor írták alá, amikor Kósa Lajos a város polgármestere volt.

A Fidesz-alelnök Kósa Lajos 83 éves, nyugdíjas óvónő édesanyja februárban gyarapodott új céggel, és a sikeres sertéstenyésztő karrier mellett kipróbálja magát a reklámvilágban is – emlékeztetett a 444.hu.

A DK-s Varga Zoltán vasárnap tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy kikérte a debreceni önkormányzattól a város és cégei, valamint a Kaméleon Dizájn Kft. között az elmúlt 15 évben köttetett szerződéseket. Varga elmondása szerint összesen 200 ilyen szerződés született meg, jelentős részük abban a periódusban, amikor Kósa Lajos történetesen a város polgármestere volt, és értékük több tízmillió forint. A DK-s politikus azt mondta, feljelentést tesz az ügyben.

Érdekesség, hogy a frissen behúzott cég az elmúlt években inkább veszteséges volt.  2016-ban 4 milliós árbevétel mellett nagyjából ugyanekkora veszteséget hoztak össze, 2017-ben már csak 2 milliós árbevételük volt, 1 milliós mínusszal. A cég árbevétele az utóbbi években jelentősen visszaesett: 2013 és 2015 között még 10 millió körüli forgalmat bonyolított - írta a 444.hu.

Kósa Lajos édesanyja – akinek 800 millió járt volna a nevezetes, sok száz milliárdos csengeri örökségből – azóta ismert, hogy 2018 elején vásárolt magának egy sertéstelepet, és pont nyert is hozzá 123 millió forint közpénzt telepfejlesztésre. Ebből aztán akkora balhé lett, hogy végül a támogatásról kénytelen volt lemondani. A sertéstelep arról is híres, hogy BMW-ket lízingel, de Kósa Lajos édesanyja eddig sem csak sertésekkel foglalkozott: gabonatermesztő és mezőgazdasági cégek élén is feltűnt az elmúlt években – összegezte az édesanya vállalkozói karrierjét a 444.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó