szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy légzési panaszoktól szenvedő túlsúlyos beteg leszállítása körül keletkezhettek volna gondok a lépcsőházi növények miatt.

A lépcsőházakba kitett növények, virágok bár szépek, de a mentők számára sokszor életbevágó akadályt jelentenek, erre hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztja. Egy kritikus állapotban lévő, légzési elégtelenségben szenvedő férfihoz mentek ki a mentők, nagy súlyú beteget csak hordágyon, félig ülőhelyzetben lehetett szállítani úgy, hogy közben az életmentő eszközök is kéznél legyenek, hisz bármikor újraélesztésre lehet szükség.

De a lépcsőfordulókat ehhez előtte gyorsan "akadálymentesíteni" kellett, mert a sok cserepes virágtól a személyzet nem tudott volna elférni. A lépcsőházat díszítő virágokat és kisasztalokat éppen addigra sikerült elpakolnia az egyik lakónak, mire a segítség megérkezett, írja az OMSZ.

Végül a hosszú percek alatt levitt férfi a gyors ellátásnak köszönhetően stabil állapotban jutott a kórházba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

Csak a légimentőket nem vonták be a mentőhelikopterek szövevényes beszerzésébe

A Honvédelmi Minisztérium cége fogja szerelni a légimentők haszonbérletben üzemeltetett rendőrségi helikoptereit, amelyeket ugyanezen a cégen keresztül vásároltak Norvégiából. Arról a honvédségi cégről van szó, amelyik az egyik „nem kormánygép” honvédségi business jet tulajdonosa. A beszerzésből épp csak a légimentőket sikerült kihagyni.

Amerika milliárdosai csak még gazdagabbak lettek a koronavírus-járvány alatt

Amerika milliárdosai csak még gazdagabbak lettek a koronavírus-járvány alatt

Több mnt 326 ezer új koronavírus-fertőzött világszerte

Több mnt 326 ezer új koronavírus-fertőzött világszerte

A magyarok kétharmada hajlandó lenne beépíttetni magába valamit, hogy tökéletesebb legyen a teste

A magyarok kétharmada hajlandó lenne beépíttetni magába valamit, hogy tökéletesebb legyen a teste