szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A demokrácia elleni támadások, a korrupció és az egészségügy az igazi probléma, nem a menekültügy – mondta Guy Verhofstadt.

A magyarok Orbán Viktor helyett Európához fordulnak, mert a saját kormányukban nem bíznak – mondta Guy Verhofstadt a Népszavának adott interjújában. Az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője szerint a magyarokat a migráció helyett „inkább a demokrácia és a jogállam elleni támadások, a közigazgatást romboló korrupció, az egészségügy szörnyű helyzete és a környezet állapota aggasztják”.

A lap megkérdezte az Európai Bizottság szóvivőjét, mit gondol arról, hogy Orbán ortodox szocialistának nevezte Jean-Claude Junckert, és azt javasolta, hogy vonják el az uniós intézményektől a migráció kezeléséhez szükséges jogköröket. Margaritisz Szkinasz kikerülte a választ: annyit mondott, az EP-kampányban elhangzó nyilatkozatokat nem kívánja kommentálni az Európai Bizottság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Gazdaság

Verhofstadt: A szerdai a britek utolsó esélye, aztán jön a káosz

Csaknem elkerülhetetlenné vált Nagy-Britannia rendezetlen kiválása az Európai Unióból – írta egy hétfő esti Twitter-üzenetében Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, aki egyúttal a brit kiválás koordinálásáért felel az EP-ben.

Az én hetem: Péterfy Gergely az oroszokkal kel és fekszik

Az én hetem: Péterfy Gergely az oroszokkal kel és fekszik

Matolcsy most az Emírségek példáját nevezte követendőnek

Matolcsy most az Emírségek példáját nevezte követendőnek

Kiszivárgott: luxus-fitneszkarkötővel rukkol ki a Fitbit

Kiszivárgott: luxus-fitneszkarkötővel rukkol ki a Fitbit