szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kövér Lászlónak a jövő hétre össze kell hívnia a rendkívüli ülést.

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez jövő hétre az ellenzék annak érdekében, hogy azonnali megoldást találjanak az egyre súlyosbodó lakhatási válságra.

A kilakoltatási moratórium április 30-án járt le, emiatt újra családok ezrei kerülhetnek utcára, az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Párbeszéd független országgyűlési képviselőkkel ezért összegyűjtötték a rendkívüli ülés kezdeményezéséhez szükséges 40 aláírást, így Kövér László házelnöknek össze kell hívni a rendkívüli ülést.

Az ellenzék azt szeretné, hogy az állam azonnal segítsen a bajbajutottakon, és akadályozza meg minél több ember hajléktalanná válását.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó egyébként rákérdezett az Igazságügyi Minisztériumnál, hogy hány kilakoltatás várható a moratórium lejárta után, illetve hogy hányvégrehajtás van folyamatban, de Völner Pál államtitkár azt közölte, hogy a minisztériumnak ezzek kapcsolatban nincsenek információi, csak a Magyar Bírósági Vérgehajtói Kamarának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!