szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többször is csúszik a szemétszállítás Nógrád és Pest megyében.

Nem állt le, de folyamatosan akadozik a szemétszállítás 116 Pest és Nógrád megyei településen – írja a Napi.hu.

A lap cikkéből az derül ki, hogy a leggyakrabban technikai problémák miatt marad a házaknál a hulladék, így például május 9-én Szobon a zöldhulladék begyűjtése maradt el, május 15-én Gödöllő több körzetében nem vitték el a szelektív szemetet, és több másik településen is akadtak pár napos csúszások.

Az akadozó szolgáltatás ellenére azonban sem Fördős Attila váci fideszes polgármester, a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft. új elnöke, sem a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. nem lát semmilyen problémát.

Az NHKV a lappal azt közölte, hogy az országban jelenleg minden településen megoldott a hulladékszállítás mind a vegyes, mind a szelektív, mind a zöldhulladék tekintetében. A cég azt is hozzátette, hogy az informatikai átállás is a végéhez ért, és a 2019 első negyedéves számlákat már rendben megkapják az ügyfelek.

A cég anyagi helyzete viszont továbbra is bizonytalan, a településvezetők tőkebevonásról és annak módjáról is döntöttek, illetve az esetleges tagi kölcsön lehetőségeiről is. A hulladékszállító járműveket piaci áron béreli a társaság, ezt is egyhangú egyetértéssel hagyták jóvá a tagok – olvasható a váci városháza honlapján.

A Zöld Híd tavaly október 25-én jelentette be, hogy nem viszi el a szemetet 116 településről, mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a NHKV-tól. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) október 31-én jelentette be, hogy visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik, tehát már fél éve a katasztrófavédelem finanszírozza a szolgáltatást, az állami kukaholding pedig máig nem adta vissza a cég megfelelőségi engedélyét.

Az OKF most azt közölte, hogy az érintett településeken folyamatos és zökkenőmentes a kommunális hulladék elszállítása, a szükségellátás keretében végrehajtott hulladékszállítási közszolgáltatás tervezetten, folyamatosan biztosított, lakossági panasz a szolgáltatással kapcsolatban nem érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tekintetmágnes: eladó egy alig használt Alfa Romeo SZ

Tekintetmágnes: eladó egy alig használt Alfa Romeo SZ

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt