szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hír TVvnek adott exkluzív interjút az EP-választások után a miniszterelnök. Szerinte ez még nem az az ország, amelyik úgy néz ki, ahogyan szeretnék.

Minden kampányban az a jó, hogy vége van, végre látjuk az eredményt ,és kifújhatjuk magunkat – így kezdte az EP-választások után a Hír Tv-nek adott exkluzív interjúját Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a magas részvételi arányt nem a szél fújta be az ajtójukon, azért megdolgoztak.

A kormányfő szerint ez a választás európai volt, de közben hazánkról szólt, erről sikeresen meggyőzték egymást. Említette a rekordrészvételt és rekordgyőzelmet, azt, hogy az eredmény szerinte azt üzeni, "csináljátok, bízunk bennetek", és hogy sok munka van még Magyarország előtt.

Ez még nem az az ország, amelyik úgy néz ki, ahogyan szeretnénk, hogy a gyerekeink meg az unokáink lássák majd Magyarországot. Sok munka áll előttünk

– mondta Orbán, aki szerint a választás Európának egy üzenet, hogy "változtassatok", Magyarország pedig nagy egységet mutatott, amit a kormánypártok támogatásában fejezett ki.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 9 éve kormányoznak egyfolytában, és nem ismer egy olyan európai pártot, kormányt sem, amelyik "9 év nehéz munkája után képes lett volna arra, hogy növelje a szavazatainak a számát. Ez egyetlen országban történt meg, Magyarországon."

Orbán szerint mindez azt jelenti: az emberek egységet, összefogást akarnak, és keresik azt a kormányt, amelyik azokat az értékeket képviseli, amik nekik is fontosak, a hazát, a családot, a nemzetet, a biztonságot, a munkát, sorolta a kormányfő. "Úgy érzem, hogy Magyarországon ma egy olyan példátlan egység alakult ki az elmúlt 9 éves kormányzati munkának is köszönhetően, amely jó esélyt ad a jövőre, és megvastagítja a mi, az én hangomat is a brüsszeli politikában."

A teljes interjút alább nézheti vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Marie Kondóért kiált ez a rumli: felfordulást örökölt Biden Trumptól a Time címlapján

Marie Kondóért kiált ez a rumli: felfordulást örökölt Biden Trumptól a Time címlapján