szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán rövid beszédében azt mondta, Magyarország erős, mert a magyarok egységesek.

"Ma hivatalosan is bejelenthetem, hogy a 2019-es európai parlamenti választást, megnyertük, rekord részvétel mellett rekord győzelmet arattunk" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz eredményváróján a budapesti Bálnában az EP-választások után vasárnap este. A Fidesz-KDNP a szavazatok 52,14 százalékát szerezte meg, ezzel 13 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

A Fidesz vezetősége ismét a Roxette Listen To Your Heart című számára vonult be a pódiumra, majd Orbán Viktor mondott beszédet, aki arról beszélt, hogy a magas részvétellel Magyarország bizonyította, hogy európai nemzet, Európa a mi hazánk is, és ezért meg is akarjuk változtatni. Külön megköszönte azoknak, akik rájuk szavaztak, és akik segítették a kampányt.

Orbán azt mondta, korszakos győzelmet arattak, mert a bevándorlással egy új korszak kezdődött. Megköszönte azoknak, akik úgy szavaztak, hogy Magyarország maradjon a magyaroké, emellett a választás szerinte a nemzetegyesítés lehetőségét is adja, mert az EP-ben együtt lesznek a többi határon túli magyar párttal.

©

Orbán azt mondta, a választási győzelem egy megbízatás, a magyarok három dologgal bízták meg a fideszes képviselőiket: azzal, hogy állítsák meg egész Európában a bevándorlást, hogy védjék meg a nemzetek Európáját, és a keresztény kultúrát Európában. "Mi ezt is fogjuk tenni" - mondta Orbán.

"Az emberek itt azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség, és olyan vezetők kellenek, akik tisztelik a nemzeteket, és büszkék a 2000 éves keresztény kultúrára" - mondta.

Hozzátette, a Fidesznek Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fognak működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. "Magyarország erős, mert a magyarok egységesek, a következő években azon fogunk dolgozni, hogy ezt az egységet megőrizzük" - mondta.

Orbán beszéde után elénekelték a Himnuszt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak egy hajszálon múlt: megint majdnem összeütközött két műhold

Csak egy hajszálon múlt: megint majdnem összeütközött két műhold

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak