szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De a pártoktól távol tartja magát.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Szerdán megírtuk, Rékasi Károly beszáll a politikába, a színész a Facebook-oldalán is megosztotta a posztot, amelyben kifejti, hogy ősszel elindul az önkormányzati választásokon, és önkormányzati képviselőnek jelölteti magát.

A posztban arról ír, hogy párjával, Pikali Gerdával megszerették a Soroksárhoz tartozó Molnár-szigetet, itt építkeznek is, és ide akarnak költözni.

A Média1 ezzel kapcsolatban kereste meg Rékasit, a színész azt mondta a portálnak, szereti a területet, néhány problémát is észlelt, ezért úgy, hogy jelölteti magát a választásokon. Gondolok itt a Duna víztisztaságának elfogadhatóvá tételére, mely ebben a pillanatban katasztrofális, a meder kotrására, a közlekedés biztonságosabbá tételére, az ellátottság fokozására, stb.”

De jelöltsége és részvételi szándéka a választásokon mentes mind a politikától, mind pedig bármely párthoz való kötödéstől. „Eddig sem foglaltam állást ezen a területen és életem hátra lévő részében sem kívánok ezen változtatni.”

A felkérés a Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesületétől érkezett, és „mivel ez a plusz feladat, amely politikától teljesen mentes, semmilyen szinten nem ütközik a hivatásom gyakorlásával, föl sem merült bennem, hogy megszakítsam immár 20 éves kapcsolatomat a Barátok közttel.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!