szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt mondták, az utasoknak akarnak jót, mert ha meg kell várni a műszaki kollégákat, az legalább másfél óra.

Kalandos útja volt a MÁV mintegy harminc utasának július 7-én, akik 21.40-kor induló motorvonattal indultak Kaposvárról Fonyódra - számolt be róla a Sonline helyi lap.

Az utasok egyike a portálnak azt mondta: menet közben furcsa zörejeket hallott a jármű motorja felől, majd éget szagot érzett, amik a motorvonat személyzetének is feltűntek, ezért megálltak.

A kaposvári utas ekkor arra lett figyelmes, hogy a vezető és a kalauz befeküdtek a szerelvény alá, és szerelni kezdték.

A vonat személyzete az utasoknak azt mondta, nekik akarnak jót, mert ha kihívják a műszakiakat, legalább másfél óra, míg a helyszínre érnek.

A vezető és a kalauz azonban elhárította problémát, a vonat pedig folytatta az útját. Igaz, menet közben kétszer még meg kellett állniuk, így a 80 kilométeres távot végül 1 óra és 40 perc alatt tették meg.

A MÁV a lap kérdésére megerősítette a műszaki problémát: a tájékoztatás szerint a vonat hátsó motorkocsijának Tatárvár megállóhelynél elfogyott a hűtővize. A továbbhaladás érdekében a hátsó motorkocsi motorját le kellett állítani, és az út további részén csak az első motorkocsi szolgáltatta a vonóerőt, ezért haladt lassabban a vonat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott