szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orvosok is reagálni akartak a polgármester kijelentéseire, de a városi tévétől azt a választ kapták, hogy "jelenleg nincs kapacitásuk elolvasni a levelüket".

Július 26-án 16 órán keresztül nem látta el feladatát az aznapi ügyelettel megbízott orvos - írja a Veszpresszó.
Mint írják, a városban hamar híre ment az esetnek, Végh László fideszes polgármester pedig az önkormányzati tévében hárította másra a felelősséget.
A lap azt írja, a polgármester elismerte, hogy volt egy rövid időszak, amikor elmaradt az ügyelet, majd megfenyegette a városban ellátást teljesítő orvosokat.
Végh László számon kérte az orvostársadalmon, hogy nincs felelősségérzetük, és azzal érvelt, hogy Sümegen országos viszonylatban az egyik legmagasabb az óradíj. Ez bruttó 3500 forint per óra. A polgármester kitért arra is, hogy a keddi kistérségi ülésen szankciókról tárgyalnának, hogy az orvosok is érezzék a felelősségüket
- írja a lap.

Július 26-án 16 órán keresztül nem látta el feladatát az aznapi ügyelettel megbízott orvos – írja a Veszpresszó.

Mint írják, a városban hamar híre ment az esetnek, Végh László fideszes polgármester pedig az önkormányzati tévében hárította a felelősséget.

Végh bár elismerte, hogy volt egy rövid időszak, amikor elmaradt az ügyelet, megfenyegette a városban ellátást teljesítő orvosokat.

Számonkérte az orvostársadalmon, hogy nincs felelősségérzetük, és azzal érvelt, hogy Sümegen országos viszonylatban az egyik legmagasabb az óradíj. Ez bruttó 3500 forint per óra. A polgármester kitért arra is, hogy a keddi kistérségi ülésen szankciókról tárgyalnának, hogy az orvosok is érezzék a felelősségüket

– írja a lap.

A műsorra a Sümegen dolgozó orvosok is reagálni akartak, ám a városi televízió szerkesztőségétől azt a választ kapták, hogy

jelenleg nincs kapacitásuk arra, hogy elolvassák a levelet.

Ezután Kovács Mihályhoz, az ellenzék polgármesterjelöltjéhez fordultak. Levelükben leírták, hogy a 26-i ügyeletet ellátni nem akaró/nem tudó orvos nem Sümegen, hanem egy városkörnyéki településen praktizál. Az orvosi ügyelet működtetőjének, a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulásnak több alkalommal is jelezték írásban, hogy az ügyeleti feladatot az orvosi kar életkora, egészségi állapota és a jogszabályi keretek miatt egyre nehezebb ellátniuk. Kifogásolták továbbá, hogy nincs szakmai vezetője, ezáltal felelőse, szervezője sem az ügyeletnek. Visszautasították továbbá azt is, miszerint a sümegi ügyelet orvosi munkájának díjazása kiemelkedően magas lenne – teszi hozzá a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!