szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A polgármestert 2006-ban, közvetlenül a megválasztása után egyszer már elítélték, akkor 10 hónapot ült börtönben közokirat-hamisításért.

Másfél év letöltendő börtönre ítélte a bíróság Siklósnagyfalu polgármesterét. A Baranya megyei település első emberét és három társát költségvetési csalásban és sikkasztásban találták bűnösnek – tudósított a hétfő esti RTL Híradó.

A polgármester 2011-ben felújíttatta a település iskoláját, majd arra másodszor is állami támogatást kért, ennek egy részéből azonban az önkormányzatra építtetett új tetőt, a másik részét pedig elsikkasztotta – legalábbis így látta a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, a polgármester ezért (függetlenként) a mostani választáson is újraindul. A csatornának azt mondta, szerinte bíznak benne a falu lakói.

Azt már az RTL tette hozzá, hogy a település vezetőjét 2006-ban, megválasztása után egyszer már elítélték, akkor 10 hónapot ült börtönben közokirat-hamisítás miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!