szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jobbikos politikus feljelentést tett a fenyegető hívások miatt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Fenyegető telefonhívásokat kapott a keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) elnöke és önkormányzati képviselő-jelöltje, a jobbikos Weller-Jakus Tamás, miután a Facebookon kifejtette a véleményét arról, hogy Mészáros Lőrinc is adakozott a 700 milliós gyógyszerre gyűjő beteg kisfiú, Zente családjának.

Weller-Jakus azóta eltávolította a bejegyzését, a keszthelyi szervezet által közzétett videó szerint azonban arról írt, hogy egy stadion árából sok gyermeket lehetne megmenteni, és kijelentette, hogy ha a magyar társadalom nem mozdult volna meg, a kisfiú a kormánytól nem kapna segítséget, ezért a kormánypárt gyakorlatilag halálra ítéli az ilyen betegeket. A posztot felkapta egy Fidesz-közeli blog is, majd a politikus fenyegető telefonhívásokat kapott.

A keszthelyi szervezet videója szerint egy "érdemes művészként" bemutatkozó férfi azt mondta neki a telefonban, hogy

Többünk nevében: meg fogjuk ölni ezért a Zente-féle megszólalásért! Addig ütöm, amíg mozog. (...) A torkát el fogom vágni. Ha nem én, akkor a társaim. És sokan vagyunk.

Weller-Jakus Tamás a Mércének elmondta, a telefonhívást valóban ő kapta egy kijelzett, de számára ismeretlen mobiltelefonszámról. Hozzátette, bár továbbra is az a véleménye, amit az eredeti posztjában írt, de inkább eltávolította, mert rengeteg gyűlölködő hozzászólást és fenyegetést kapott nem csak a Facebookon, de az ott megadott nyilvános telefonszámán is.

Hozzátette, szerinte a magyar közbeszéd, és közállapotok kritikus szintjét jelzi az, hogy egyesek kilátásba helyezik, hogy megölik, "csak azért, mert más a véleménye mint nekik". Azt is mondta, a legmesszemenőbb mértékig respektálni tudja, ha valaki nem ért egyet az általa megfogalmazott gondolatokkal, és azt is el tudja viselni, ha valakik azt felháborítónak tartják, de szerinte az túlmegy a közszereplők által tűrni viselt dolgok határán, ha rendszeresen és halálosan megfenyegetik ismeretlenek a véleménye miatt.

A lapnak elmondta, feljelentést tett az ügyben a rendőrségen, de még várja az értesítést arról, indul-e ügyében nyomozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!