szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt településen már egyértelmű, hogy időközi polgármester-választást kell tartani.

Több helyen is előfordult, hogy ugyanannyi szavazatot kapott két polgármesterjelölt, ezért ezeken a településen máris kiírták az időközi választást.

AZ MTI beszámolója szerint

  • a Nógrád megyei Bokor községben két független jelölt is ugyanannyi szavazatot kapott, Hegedűs Pálra és Ocskay Zoltánra (mindketten függetlenek) egyaránt 31-en szavaztak vasárnap;
  • a Tolna megyei Gyulajon is két független jelölt szerezte a legtöbb szavazatot, Selmeci Lászlóra és Horváth Lajosra is 188-an szavaztak;
  • a Nógrád megyei Patakon a fideszes Fekete Tibor és a független Viczián Tibor között alakult ki szavazategyenlőség 199-199 szavazattal;
  • a Komárom-Esztergom megyei Banán a jelenlegi független polgármester, Horváth Márta és egy másik, szintén független jelölt, Toma Richárd is 232-232 szavazatott kapott;
  • a Vas megyei Döröskén a jelenlegi faluvezető, Dománé Tóth Erika és kihívója, Horváthné Varga Marietta Margit – mindketten függetlenek – egyaránt 38 szavazatot kapott.

Ezeken a településeken nem érkezett jogorvoslati kérelem, ezért 120 napon belül ki kell írni az időközi választást, addig az eddigi polgármesterek vezetik a településeket.

A Zala megyei Kisbucsán is szavazategyenlőség alakult ki a két polgármesterjelölt (a független Takács Ferenc és a szintén független Zabb Annamária) között, de egyelőre nem dönthetnek új szavazásról, mert az egyik érintett jogorvoslati kérelmet nyújtott be. Amíg ebben nincs döntés vagy további fellebbezés, addig nem lehet kitűzni az időközi választás időpontját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát