szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A polgármester és a képviselőtestület nem tudott megegyezni az anyagiakról, így új választás jöhet.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A Somogy megyei Pogányszentpéteren máris lemondott a frissen megválasztott polgármester - írja az Index. Flinger Tamás, aki függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult az önkormányzati választáson a Facebookon jelentette be, hogy távozik. Azzal indokolta a lépését, hogy a testület és ő másképp gondolkodnak.

A poszt szerint az alakuló testületi ülésen a tiszteletdíj miatt alakult ki konfliktus: Flinger erre az évre nem támogatta a képviselői tiszteletdíjakat, míg cserébe a testület nem támogatta a polgármesterét. Mint írta,

elvárták volna, hogy a munkahelyem 6 vagy 4 órás munkaviszonya mellett, ingyen dolgozzak.

A bejelentésre az egyik képviselő reagált. Bogdán Zoltán szerint Flinger havi 198 ezer forintos fizetést és 30-40 ezer forintnyi kiegészítő pénzt (útiköltség, telefon, stb.) akart magának megszavaztatni, - úgy, hogy az eredeti állását is megtartotta volna - amit a testület nem szavazott meg. Bogdán szerint a képviselők ezzel szemben lemondtak a havi 40 ezres tiszeteletdíjukról.

A településen ketten indultak a polgármesteri posztért, Kapusi László és Flinger Tamás. A választást Flinger nyerte mindössze 16 vokssal többet szerezve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke