szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Letartóztatták a férfit, aki a buszvezetővel vitette le a drogot zalai ismerősének.

A 43 éves férfi 2018 januárjától havi rendszerességgel adott el kábítószert Zalacsányban élő ismerősének, aki a szert maga is továbbértékesítette. Az alkalmanként 10-15 gramm mennyiségű kokaint a férfi több alkalommal is úgy juttatta el Zalacsányba, hogy a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő menetrend szerinti buszjárat sofőrjére egy irattartót bízott azzal a kéréssel, hogy adja át a zalacsányi megállóban várakozó nőnek.

Múlt pénteken délben, a legutóbbi szállítmány kézbesítésekor a rendőrök is jelen voltak Zalacsányban, akkor derült ki, hogy a buszsofőr által szívességből szállított csomagban ezúttal összesen több mint 30 gramm kokain volt elrejtve.

A gyanúsítottat kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt tartóztatták le. Mivel a más ügyben bűnügyi felügyelet alatt álló férfi esetében fennáll a szökés vagy elrejtőzés, a bizonyítékok eltüntetésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye, ezért a Zalaegerszegi Járásbíróság ügyészségi indítványra egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél