szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szokásos országjelentést készítik, húszan érkeztek, már tájékozódnak.

Évente bizonyítványt ír az Európai Bizottság a tagállamokról, így Magyarországról is, ahova a napokban érkezett meg a brüsszeli delegáció, hogy elkészítse szokásos jelentését - írja a 444.hu.

Az országokról készült jelentések rendszerét 2011-ben vezették be, válaszul a 2008-as válságra. A brüsszeli szakemberek azért dolgoznak, hogy időben rászólhassanak a túlköltekező tagállamokra. Az általuk írt országjelentésekben fontos megállapítások sorakoznak, emellett ajánlásokat is fűznek azokhoz.

A 444.hu szerint a hozzánk érkezett brüsszeli stáb már megkezdte magyarországi vizsgálatát, és arról is érdeklődnek, hogy az előző évi ajánlásaik nyomán milyen intézkedések történtek. A 2017-es a költségvetés esetében a bizottság azt állapította meg, hogy Magyarország veszélyesen túlköltekezik.

A lap megjegyzi, hogy az országjelentéseket és ajánlásokat korábban sem nézte jó szemmel a magyar kormány, már a kezdetektől fogva van egy általános problémájuk vele: hogy miért van benne szó korrupcióról, az igazságszolgáltatás helyzetéről, oktatásról, szociálpolitikáról, illetve egészségügyről.

Úgy tudni, hogy a bizottság szakemberei csütörtök délelőtt a legfőbb ügyészségen jártak, hogy ott a korrupció elleni nyomozásokról érdeklődjenek, civilekkel és ellenzékiekkel találkozzanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban