szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év hala szavazáson a süllő és csuka között dőlhet el a verseny

Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni az év hala címéért történő versengésbe – írja a Magyar Haltani Társaság.  Pedig ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet – írják.
Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget. Ám a birkapörkölt kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet. De ez még változhat a december 31-én déli 12 órakor lezáruló szavazáson. Ha Ön is bele akar szólni, mi legyen az év hala, itt szavazhat.

Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni az év hala címéért történő versengésbe – írja a Magyar Haltani Társaság.  Pedig ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett– írják.

 

Pillanatnyilag  két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó,és széleskörűen elterjedt, de úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget, a csukával szemben. De ez még változhat a december 31-én déli 12 órakor lezáruló szavazáson. Ha Ön is bele akar szólni, mi legyen az év hala, itt szavazhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Ferenc pápa 21 évesen élet és halál között volt

Ferenc pápa 21 évesen élet és halál között volt

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!