szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerdára eltűnt a bíróság honlapjáról az az elnököt búcsúztató levél, amelyben bírósági vezetők hálálkodtak Handó Tündének az eddigi munkásságáért.

Pénteken jelent meg egy levél a birosag.hu-n, amelyben 24 bírósági vezető hálálkodott az Országos Bírósági Hivatal (OBH) alkotmánybíróságra távozó vezetőjének, Handó Tündének a munkájáért. A levél több bírónál is kicsapta a biztosítékot. Vadász Viktor, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája hétfőn azt mondta, amikor elolvasta, elszégyellte magát magyar és európai bíróként is.

Kedden a Magyar Bírói Egyesület jelentette be, hogy elhatárolódnak a levéltől. Azt írták többek közt, hogy a levélben írtak nem a bírói kar véleményét tükrözik, illetve a stílusával és tartalmával sem tudnak azonosulni, mert az nem felel meg a Bírák Etikai Kódexében foglalt elvárásoknak, alkalmas arra, hogy veszélyeztesse a bírói hivatás méltóságát, pártatlanságát, illetve ezek látszatát.

Szerdán már csak ennyi maradt a levélből:

©

A levél megjelent a hvg.hu-n, itt elolvashatja!

Utoljára az átkosban búcsúztattak úgy vezetőt, mint Handó Tündét a bírók

Aranykort emlegetnek a levélben, miközben a bírók egy része végig keményen támadta az Országos Bírósági Hivatal volt vezetőjét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni