szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oktató az Alapjogokért Központ elemzőjéről írt a közösségi médiában.

Közleményben jelentette be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, hogy lelezárult a vizsgálat, amely az intézmény egyik oktatójának, Dr. Lattmann Tamásnak a közelmúltban a közösségi médiában tett, és „nagy sajtónyilvánosságot kapott” bejegyzéseivel kapcsolatban indult.

Mint írták, a vizsgálat megállapította, hogy a bejegyzések és az általuk közvetített

nézetek nem egyeztethetők össze az egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel.

„Dr. Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette” – tették hozzá.

Bár a közlemény nem részletezi, az NKE vizsgálata valószínűleg egy komment miatt indult, melyet Lattmann Tamás a józsefvárosi polgármester, Pikó András posztja alá írt. Ebben Pikó Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől szeretett volna politikai elemzést látni a józsefvárosi választási eredményről. (Párkányi korábban a józsefvárosi lapban azt nyilatkozta, hogy Sára Botond volt polgármesterre kétszer annyian szavaznának, mint a közös ellenzéki jelöltre.)

A poszt alá Lattmann Tamás azt írta: „Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett elemzők osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!