szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes "vasárnapi kis színes, szürreliás" hírként tálalta felfedezését.

Megakadt a szeme Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek egy szerződésen, amelyet az FKF kötött novemberben, abban az időszakban, mikor Karácsony Gergely főpolgármester már moratóriumot rendelt el. A szerződés tárgya az FKF hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozása, a megbízott cégnek 11 millió forint + ÁFÁ-ért 30 nap alatt kell írnia egy 30 oldalas tanulmányt, melynek szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja le.

Tüttő izgatottan várja a tanulmányt, Facebook-oldalán azt írta, "biztosan jól fog hasznosulni".

Gondolom valami know-how export lehet, például "hogyan vegyük meg egy évben kétszer ugyanazokat az úttisztító gépeket, második alkalommal drágábban" tudás nagyon értékes lehet máshol is.

Bár nem akarja előre temetni a történetet, "vasárnapi kis színes/szürreálisnak" tartja azt.

Az FKF vezérét Karácsony Gergely a héten menesztette, a többi között azért, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az új közgyűlés alakuló ülése előtt két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést írt alá egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel, amivel megszegték a szerződéskötési moratóriumot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!