szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a gyors orvosi beavatkozásnak volt köszönhető, hogy férfi nem halt meg.

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat egy tizenhat éves sükösdi fiú ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A fiatalkorú vádlott – aki a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt tizenhat éves – június 9-én egy családi veszekedés után késsel mellkason szúrta anyja élettársát.

Az eset előtt a fiú egyedül lakott nagyanyja sükösdi házában. Édesanyja elköltözött az élettársához, aki többször szóvá tette a „robbanékony természetű” fiúnak, hogy nem jár iskolába, naphosszat nem csinál semmit, alig eszik és csak számítógépezik. A fiú akart magának egy nagyobb kutyát, de az anyja ellenezte ezt, emiatt szintén sokat veszekedtek. A vádlott egy alkalommal pénzt kért pórázra, majd szóváltásba keveredett anyja élettársával.

A fiú kést ragadott, provokálta a férfit, majd egy hirtelen mozdulattal mellkason szúrta, és elszaladt a helyszínről, a rendőrök másnap fogták el és őrizetbe vették.

A szúrás után a sértett eszméletét vesztette, a helyszínen újra kellett éleszteni és több hetes kórházi kezelésre szorult. A közlemény szerint a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy a férfi nem halt meg.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken