szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két kisgyerek sírva nézte végig egy pécsi buszmegállóban, ahogy szüleik megpróbálták elvenni egy férfi pénztárcáját. Az elkövetők lökdösődtek és kiabáltak is a férfival, a látványtól a gyerekek sokkos állapotba kerültek. A szülőket végül elfogták és őrizetbe vették, közölte az ATV Híradója.

„Amikor az utas ezt (a lopási kísérletet - a szerk.) észrevette, a táskát jobban magához szorította. A buszmegállóba beálló buszról a nő lelökte a sértettet majd utána ment. A buszmegállóban a nő ismét megpróbálta elvenni a férfi táskájából a pénztárcát, addigra már leszállt a buszról az élettársai is, és ő is lökdösni kezdte a sértettet, a lopás így is meghiúsult" - nyilatkozta a csatornának Berlász Viktória, a Baranya Megyei RFK szóvivője.

A tettesek két kisgyermeke is szemtanúja volt a rablásnak. A gyerekek annyira megijedtek, hogy percekig nem tudták abbahagyni a sírást, sokkot kaptak.

"Nem csak az a probléma, hogy egy rablási kíséreltet próbált meg az elkövető végrehajtani és lelökte a sértettet a buszról és mivel nem sikerült elsőre a rablás ezért megpróbálta mégegyszer kirabolni úgy, hogy az elkövetők gyermekei ezt végignézték, tehát egy plusz tényállás is megvalósult, a kiskorú veszélyeztetése, így vele szemben halmazati büntetésül, 12 év szabadságvesztés is kiszabható" - fogalmazott Meggyes Attila ügyvéd.

Az elkövetőket a rendőrség letartóztatta, mindketten őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukról később döntenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott