szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budakeszi úton lévő 150 éves, 800 négyzetméteres épületről van szó.

Az ingatlan a kormány a benne lévő műtárgyakkal együtt közel 1,4 milliárd forintért vásárolta 2016-ban – számol be az RTL Híradója.

A most elfogadott törvény szerint a Türk Tanács budapesti irodájának teljes költségvetését a magyar állam fizeti, azaz a fenntartást, a működtetést és a dolgozók bérét is állják.

Mindezek ellenére tűzeset és katasztrófa kivételével egyetlen esetben sem léphet be magyar hatóság az iroda területére az igazgató engedélye nélkül.

A Külügyminisztérium mindezekre úgy reagált: a Türk Tanács irodája ugyanolyan jogosultságokkal rendelkezik, mint bármely más nemzetközi szervezet magyarországi központja.

A Türk Tanácsot 2009-ben alapították, Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán. Magyarország tavaly óta megfigyelő státusszal rendelkezik.

A Türk Tanáccsal foglalkozó cikkeinket ide kattintva érheti el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Gazdaság

Jó oka van Orbánnak, hogy udvaroljon a törököknek

Mert megteheti – két szóban így lehetne a legjobban összefoglalni, miért közeledik látványosan Törökországhoz Orbán Viktor. Recep Tayyip Erdogan budapesti látogatásának hátterében ennél pragmatikusabb részletek is megbújnak: a keleti nyitás a magyar kereskedelemnek és a belpolitikai üzeneteknek is kedvezhet. Na meg persze az Orbán-család személyes kapcsolatainak.

Négyszer küldte karanténba az egészséges exbarátnőjét az izraeli koronavírus-központ egy dolgozója

Négyszer küldte karanténba az egészséges exbarátnőjét az izraeli koronavírus-központ egy dolgozója

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet