szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiderült, miért nem készített interjúkat Orbán Viktorral, és az is, miért hagyta abba a focimeccsek közvetítését.

A Magyar Narancsnak adott interjújában mesélt Vitray Tamás többek között arról, milyen atrocitások érték a pályafutása alatt. Itt idézte fel az esetet, amely végső soron az utolsó lökést adta ahhoz, hogy többé ne vállaljon közvetítéseket sporteseményekről. A Népstadionban történt, egy Honvéd–Fradi-meccs szünetében, amikor a szurkolók a közvetítőállások alatt vonultak át a másik kapu mögé. Ekkor egy zászlóba burkolt, tizenéves kölyök megállt előtte, rá nézett, és azt mondta neki: „te g**i zsidó”. Vitray nem reagálhatott, élő mikrofon volt előtte, bármikor adásba kapcsolhatták. Azt meséli, nem haragudott sem a kollégáira, akik nem tettek semmit a jelenet láttán, sem "kölyökre, aki nyilván otthonról hozta magával az egészet", csak

borzasztó elege volt.

Aztán egy héttel később Fehérvárról közvetített meccset, amikor észrevette, hogy kiosztottak mellé egy kísérőt, nehogy megismétlődjön a jelenet. Ez volt az utolsó csepp a pohárban:

Ekkor lett elegem. Többé focit nem közvetítettem. Ha nekem a saját hazámban kísérettel kell járnom…

Vitray mesélt arról, hogy 2000-ben felkérték: beszélgessen hetente a tévében Orbán Viktorral. A szerep azonban nem tetszett neki, mert szerinte a riporter minden ilyen interjúban mikrofonállvánnyá alacsonyul. Hiszen a mindenkori miniszterelnöki sajtósnak ilyenkor az a szerepe, hogy megmondja, mi legyen a téma, mi hangozzék el, neki azonban ez nem ment. Az ötletet nem vetették el, többször talákozott Orbánnal, beszéltek arról, milyen interjúkat tudnak elképzelni. Aztán mégsem lett az egészből semmi, mert a megállapodás ellenére a televízió nyilvánosságra hozta az Orbán-Vitray-interjúk tervét, ő pedig ekkor visszalépett.

Egy hónapja Vitray Tamás a hvg360 vendége volt, és a Puskás Aréna megnyitója napján mesélt arról, mit jelent egy ilyen stadion a labdarúgásnak, mit jelent a nézőnek, és nem utolsó sorban a sportriporternek:

Vitray Tamás a stadionavatóról: Haza akkor tér a magyar válogatott, ha elkezd nyerni

A legendás tévést a Puskás Aréna megnyitása előtt kérdeztük. Reméli, az új létesítmény hozzájárul ahhoz, hogy a magyar válogatott ismét emelkedő pályára álljon. Kíváncsiak voltunk arra is, ki volt szerinte a legnagyobb zseni, akit a pályán látott, milyen volt élőben látni Puskást?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában