szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elméletileg gazdasági portaépület építését engedélyezték, gyakorlatilag bármit felhúzhatnak a majorságban.

Az Orbán család tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságban papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen – írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. A független képviselő szerint a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt.

„Hónapok óta próbálom kideríteni, hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker? pince? wellness központ? mélygarázs?) Már több helyen kérdeztem az építési engedélyre, a felcsúti körjegyző elutasítása után a fehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztályához is fordultam. Ők négy hónapig semmit nem válaszoltak, csak telefonon hitegettek, hogy a válasz készül.

Miután csütörtökön leutaztam a főosztályvezetőhöz és közzétettem, ahogyan még az illetékessége ügyében sem hajlandó válaszolni, másnap végre megkaptam a mellékelt levelet.

Hadházy emlékeztetett, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége, ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt.

„A tisztánlátáshoz várok még információkat a műemlékvédelmi és építésügyi hatóságtól is, de legalább már megnyugodhatunk: Orbánék nem bunkert építenek. Hanem csak egy portát :)”

– írta bejegyzésében a képviselő.

A hvg.hu a legutóbbi Kormányinfón megkérdezte Orbán Viktortól, hogy mi épül Hatvanpusztán. A miniszterelnök akkor azt válaszolta, hogy ott egy majorság épül, de ez nem tartozik rá, mert a terület az apjáé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!