szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását, mert fennállhat a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a szomáliai férfinak a letartóztatását, akit egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítanak.

A rendőrség szerint egy 25 éves nő hétfőn egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két nő megismerkedett két férfival. Hajnalban a két egyetemista a szórakozóhelyről külön indult haza, és a 25 éves nőnek a szomáliai férfi felajánlotta, hogy elkíséri, majd a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a parkban a férfi szexuálisan közeledett a nő felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a nőt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a telefonját is elvette. A nő sikoltozására egy külföldi férfi felfigyelt, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi rátámadt, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.

A végzés szerint a szomáliai állampolgár 2015 januárja óta oltalmazotti státusszal rendelkezik Magyarországon. Bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, magyarországi kötődéssel nem rendelkezik. A letartóztatást azzal indokolta a bíróság, hogy fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. Ráadásul már folyamatban van ellene egy másik büntetőeljárás is.

A férfit szexuális erőszakkal, kifosztással, kétrendbeli súlyos testi sértés kísérletével és kábítószer birtoklásával gyanúsítják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Roubini szerint könnyen lehet, hogy a stagfláció jelenti majd a közeljövő legnagyobb kihívását

Roubini szerint könnyen lehet, hogy a stagfláció jelenti majd a közeljövő legnagyobb kihívását

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Orbán: A Janssen-vakcinákat is úgy fogjuk vizsgálni, mint a keletieket

Orbán: A Janssen-vakcinákat is úgy fogjuk vizsgálni, mint a keletieket