szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség közleménye szerint egy nő a barátnőjével egy szórakozóhelyen ismerkedett meg egy külföldi férfival, aki felajánlotta, hogy hazakíséri, de a gyanú szerint egy parkban megerőszakolta.

Egy oltalmazott státuszú, Magyarországon élő 30 éves férfi a megalapozott gyanú szerint bántalmazott, majd megerőszakolt egy egyetemistát Budapesten – írja a police.hu.

A rendőrség szerint egy 25 éves nő hétfőn egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két nő megismerkedett két férfival. Hajnalban a két egyetemista a szórakozóhelyről külön indult haza, és a 25 éves nőnek a szomáliai férfi felajánlotta, hogy elkíséri, majd a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

A police.hu cikke szerint a parkban a férfi szexuálisan közeledett a nő felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a nőt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a telefonját is elvette. A nő sikoltozására egy amerikai férfi felfigyelt, aki a segítségére sietett, de a férfi a nőt védeni próbáló amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.

A rendőröket az amerikai férfi értesítette, és az adatgyűjtés, az elkövetőről adott személyleírás, valamint a környéken lévő térfigyelő kamerák segítségével kedd délután a Teleki téren a rendőrök elfogták a férfit, akinél megtalálták a megtámadott nő telefonját is. A szomáliai állampolgárságú férfit a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A 30 éves férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony a kormány részéről freudi elszólásként értelmezi a tömeggyilkos kifejezést

Karácsony a kormány részéről freudi elszólásként értelmezi a tömeggyilkos kifejezést

Alkotmánybíróság: az állami szervnek pontosan meg kell indokolnia, ha a járványra hivatkozva később válaszol

Alkotmánybíróság: az állami szervnek pontosan meg kell indokolnia, ha a járványra hivatkozva később válaszol

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál