szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyar termék volt.

Nem sokkal péntek dél előtt sikerült hatástalanítani Budapesten, a Tabánnál talált második világháborús bombát – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Markovics Zita elmondta: egy magyar gyártmányú 50 kilogrammos, mágneses gyújtószerkezetű bombát kellett hatástalanítani. Ilyenkor az előírások szerint csak egy ember végezheti el a hatástalanítást.

Most még átvizsgálják a területet. A bombát elszállítják, és rövidesen feloldják a biztonsági zárást – közölte Markovics Zita kommunikációs tiszt.

A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint az I. kerületi Kalevala park építési munkálatai közben találtak egy második világháborús robbanószerkezetet az Attila út – Krisztina körút – Szarvas tér által határolt zöldterületen.

Emiatt a környéket lezárták és kiürítették. Mintegy 800 embernek kellett elhagynia az otthonát vagy a munkahelyét a biztonsági intézkedések miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raúl is koronavírusos lett

Raúl is koronavírusos lett

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót