szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három másik gyanús beteggel együtt szállították a Szent Lászlóba a Semmelweis Egyetem hallgatóját.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Tanára karanténban van, neki hőemelkedése lett, mégsem tesztelték le koronavírusra a Semmelweis Egyetem egyik hallgatóját – írta a 444.hu. A diák állítólag a háziorvosánál személyesen jelentkezett (ezt a hatóságok koronavírus-gyanú esetén egyáltalán nem javasolják), és azt is elmondta neki, hogy tanára tanította az iráni diákot, akinek azóta pozitív lett a tesztje.

Az orvos kihívta a gyanús esetekre fenntartott mentőt, amire a túlterheltség miatt két és fél órát kellett várni, és már két másik beteg is ült benne. A személyzettől egy sima papírmaszkot kaptak, így utaztak egymás mellett.

A Szent László kórházban ezután belenéztek a diák torkába, és meghallgatták a tüdejét. Mintát nem vettek tőle, tesztet nem végeztek el rajta, de így is azt mondták neki, hogy nem koronavírusos, menjen haza – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Bezár a bulinegyed a koronavírus miatt

A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem tarthatóak meg a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények, ezért Budapest minden nagyobb szórakozóhelye bezárta kapuit.