szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a koronavirus.gov.hu hivatalos információs oldal.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egy nap alatt 28 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a hivatalos járványügyi oldal közlése szerint. Ez azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt 27 százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma.

Az országban jelenleg beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma így 131 fő, közülük 117-en magyarok, 14-en külföldiek.

A gyógyultak száma (7) és az elhunytak száma (4) nem változott. (Frissítés: Cikkünk megjelenését követően az elhunytak száma hatra nőtt.)

115 ember van kórházi karanténban.

Az elvégzett vírustesztek száma 4443.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés - figyelmeztet az oldal, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!