Tetszett a cikk?

B. Nagy László korábban az igazoltan koronavírusos szegedi orvossal vett részt egy eseményen.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Hétfőn sokak felháborodását kiváltotta, hogy B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő elhagyta a karantént és maszkban beült a Parlamentbe. Ő az, aki korábban együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral, Rovó Lászlóval.

B. Nagy László azért vonult karanténba, mert közvetlen kapcsolatba került a szegedi rektorral, Rovó Lászlóval, akiről a napokban derült ki, hogy koronavírusos. B. Nagy és az egyetemi vezetés március 13-án együtt koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a szegedi Dóm téren. Az egyetem honlapja szerint az eseményen közös fotót is készült.

B. Nagy László a hétvégén azt nyilatkozta a Szegedma.hu oldalnak, hogy családjával “jó ideje önkéntes karanténban vannak”, és mindannyian jól vannak. A politikus karanténja időközben viszont, ahogy az a fenti fotón is látszik, véget ért, mivel B. Nagy bement a Parlamentbe.

A politikus hétfőn azt mondta, hogy:

erkölcsi kötelessége volt ott lenni a parlamenti patkóban.

Fontos szavazás volt, négyötödös felhatalmazásra lett volna szüksége a Fidesznek ahhoz, hogy eltérjenek a házszabálytól, kedden csak így szavazhattak volna a felhatalmazási törvényről. Ez a terve azonban elbukott Orbánnak – de nem a Fideszen múlott, az ellenzék nem állt a kormány mellé. Így csak a jövő héten fogadhatják el ezt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) már korábban jelezte, hogy feljelenti B. Nagyot. “Százak fertőződhetnek meg, ha egyetlen képviselő is elhagyja a karantént, hogy a Parlamentbe menjen.”

A parlament kedden is ülésezett, a napirend szerint több szavazás is volt. Az információs rendszer szerint pedig

B. Nagy mindegyiken ott volt és voksolt is.

  • Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény módosítása – B. Nagy is szavazott.
  • Az egyrészről az Európai Közösségek és tagállamaik, másrészről Izrael Állam közötti társulás létrehozásáról szóló euromediterrán megállapodáshoz, a Horvát Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásának figyelembevétele céljából készült jegyzőkönyv kihirdetése – B. Nagy is szavazott.
  • A Magyarország és az Oroszországi Föderáció között a szociális biztonságról szóló Egyezmény kihirdetése – B. Nagy is szavazott.
  • A győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánítása – B. Nagy is szavazott.

Ezek közül a legfontosabb a Fidesz számára az első törvényjavaslat elfogadása volt, ezzel a módosítóval ugyanis kivették Karácsony Gergely főpolgármester és Budapest kezéből azokat a fővárosi, önkormányzati színházakat, amelyek finanszírozásának egészét az állam állja.

Ezt a törvényt kivételes eljárásban tárgyalták kedden a Házban. 132 igen, 31 nem és 20 tartózkodás mellett fogadták el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!