szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenki jól van a tájékoztatás szerint, de a fertőzésveszély miatt zárva tartanak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Koronavírusos lett a gárdonyi Bóné Patika több munkatársa, jelentették be közösségi oldalukon. Vásárlóik tájékoztatására szerda délelőtt ezt írták: 

A munkatársainknál koronavírus fertőzést mutattak ki. Mindenki jól van, de a további fertőződések elkerülése érdekében a gyógyszertár működése szünetel.

Magyarországon a hivatalos adatok szerint 226 megbetegedés történt szerda délelőttig, de hétfőn már Orbán Viktor miniszterelnök is utalt rá, hogy a bizonyítottan betegeknél többen kaphatták el az új koronavírust. A kormány nem hajlandó területi megoszlás szerint adatokat közölni a járvány terjedéséről, így csak sejteni lehet, hol jelent az meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!