szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

12-vel csökkent az aktív esetszám Magyarországon.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Közzétették a járvány friss magyarországi adatait a járványügyi tájékoztató honlapon. E szerint

az aktív esetszám – vagyis a most is fertőzöttek száma, amit úgy kapunk meg, ha az összes diagnosztizált fertőzött számából kivonjuk a meggyógyultakét és az elhunytakét - a vasárnapi 1917-ről 1905-re csökkent.

Az elmúlt napon 8 beteg halt meg, ezzel az áldozatok száma 421-re nőtt. 25-en meggyógyultak, így már 958 ember számít gyógyultnak. Újabb 21 fertőzöttet találtak, a járvány kezdete óta összesen 3284 emberben mutatták ki az új típusú koronavírust.

Egy nap alatt 3908 mintavételt végeztek, összesen eddig 112 165 esetben teszteltek. Azt szokás szerint nem tették közzé, hogy ez hány ember tesztelését jelentette.

Jelenleg az egy nappal korábbinál harminccal kevesebb, 782 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és az előző napinál nyolccal kevesebben, 42-en vannak lélegeztetőgépen. 10 955 ember van hatósági házi karanténban, 599-cel több, mint egy napja ilyenkor.

Ami a területi bontást illeti:

  • Budapesten 8,
  • Komárom-Esztergom megyében 5
  • Pest megyében 4,
  • Zala megyében 2,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1,
  • Csongrád megyében 1

új fertőzöttet találtak.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Munka nélkül maradtak a matadorok, jótékonysági bikaviadalt rendeznek a megsegítésükre

Munka nélkül maradtak a matadorok, jótékonysági bikaviadalt rendeznek a megsegítésükre

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud