szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezekben az állítólag személyes hangú levelekben a nemzetközi kommunikációs államtitkár a magyar nép nevében kifogásolja, hogy a kutatók kvázi diktatúrának nevezték Magyarországot.

Többek között egy finn kutató, a Turkui Egyetem történész-politológusa, Heino Nyyssönen is kapott levelet Kovács Zoltán államtitkártól - írja az Index, amely meg is szerezte a levelet. A magyar politikával harminc éve foglalkozó kutató egy rádióinterjúban kritizálta a magyar kormányt, mert szerinte a határidő nélküli felhatalmazás nem demokratikus, és Finnországból nézve Magyarország már diktatúrának tűnik. Csütörtökön a helsinki magyar nagykövetség juttatta el a bocsánatkérésre kötelező szöveget Nyssönennek; Kovács Zoltán azt kéri számon tőle, hogy a járvány miatti különleges jogrend kapcsán kétségbe vonta a magyar demokráciát.

A kutató egyébként ezt már korábban is megtette: tavaly jelent meg könyve A demokrácia lebontása Magyarországon címmel.

"A bocsánatkérés nemcsak Magyarország megválasztott kormányának jár, de a magyarok nagy többségének is, akik az elmúlt hónapokban párthovatartozástól függetlenül fejezték ki támogatásukat a kormány intézkedései iránt, és példaértékű egységet és elhivatottságot mutattak a betartásukban" - idézik az álamtitkár levelét.

A lap szerint az elmúlt napokban hasonló postája érkezett egy másik finn kutatónak is, és egy osztrák lap, a Kurier főszerkesztőjét is Kovács levelével kereste fel a bécsi magyar nagykövet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Szépen tartja még ma is a 200-as tempót ez a 1978-as Mercedes 450 SEL

Szépen tartja még ma is a 200-as tempót ez a 1978-as Mercedes 450 SEL

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat