szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester szerint a hajléktalan emberek karanténszállójára a járvány esetleges második hulláma miatt még mindig szükség van.

„Micsoda semmirekellő szívtelenség ez” – kommentálta Karácsony Gergely főpolgármester a kormányhivatal döntését, amivel az megakadályozta, hogy a Városháza hajléktalan embereket fogadjon be. A kormányhivatal érvelésében többször is a turizmus érdekeire hivatkozott.

Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával”

– állapította meg a főpolgármester szerda reggel, a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben. Szerinte nehéz máshogy olvasni a határozatot, amit a „politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló” fővárosi kormányhivatal hozott. Karácsony a legátlátszóbb hazugságnak nevezi, hogy a hajléktalanoktól a turistákat óvnák, ugyanis ők pont a járvány miatt nincsenek a városban.

A határozatot természetesen megtámadjuk, a szállót kialakítjuk, a hajléktalanokat pedig megóvjuk”

– jelentette ki a főpolgármester.

A karanténszálló kialakításának szükségessége mellett a koronavírus-járvány esetleges második hullámával érvelt Karácsony. Az átmeneti szállással a hajléktalanszállók zsúfoltságát is csökkentené, ezzel is nehezítve a járvány terjedését – tette hozzá.

Ahogy megírtuk, a főváros eredetileg Csepelen, egy, a Táncsics Mihály utcában álló fővárosi tulajdonú ingatlanban biztosított volna ideiglenes otthont azoknak a hajléktalanoknak, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A kerület fideszes polgármestere azonban nem fogadta el a javaslatot. Ezután döntött úgy a főpolgármester, hogy a fővárosi Városházára költözhetnek be a rászorulók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogszerű az iskolai hiányzás igazolása a járványra hivatkozva a TASZ szerint

Jogszerű az iskolai hiányzás igazolása a járványra hivatkozva a TASZ szerint

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata