szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az országos tiszti főorvos eredetileg szerdára ígérte a bejelentést.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az országos tiszti főorvos újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy szerdán jelentik be, mikor és hogyan indul újra az egészségügy a koronavírus-járvány lecsengése után. Ám a szerdai eseményen ez mégsem került szóba, Müller Cecília inkább a nyaralók biztonságos újranyitására okította a hallgatóságot.

Az ATV Híradója megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a késlekedés okáról és arról érdeklődjön: mégis mikor jelentik be a részleteket. Azt a választ kapták, hogy

pénteken hozzák nyilvánosságra az egészségügyi ellátásokat érintő döntéseket.

A csúszást nem indokolták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medián: Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Medián: Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Töretlen optimizmussal készül a hazai magánegészségügy a Covid utáni időkre

Töretlen optimizmussal készül a hazai magánegészségügy a Covid utáni időkre