szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Martin Luther King nevén gúnyolódó rasszista képhez kommentált pozitívan a miniszteri biztos Facebook-oldalának kezelője.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Kolosszális - kommentálta Hoppál Péter miniszteri biztos Facebook-oldalának kezelője egy rasszista mémhez még pár napja. A mém készítője Martin Luther King afro-amerikai polgárjogi harcos nevéből űzött gúnyt, és a rasszizmus ellen indult világméretű tüntetéssorozatra utal.

A miniszteri biztos korábban saját posztban is nehezményezte, hogy amerikai és német rendőrök a rasszizmus ellen tüntetők oldalára álltak, de egy karikatúra miatt megfenyegette a Népszavát is. Az RTL Klub Híradója rövid riportot készített 24.hu híre alapján, amiben ugyan Hoppált nem sikerült megszólaltani, de beszél Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki szerint a korábbi kulturális államtitkárnak egy rendes országban ezért le kellene mondania.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?