szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kovács Gergely szerint az egész ügy csak a fizetésekről szól.

Megszüntette a XII. kerület önkormányzata a vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságot Kovács Gergely képviselő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke javaslatára. A munkát, ami Kovács szerint évente nagyjából fél órát vett igénybe, mostantól a jogi bizottság végzi majd. Ami ezután történt, arról Kovács, aki a testület elnöke volt, így számolt be az MKKP kerületi alapszervezetének közösségi oldalán:

Arra hivatkozva, hogy milyen sok munkája lesz most majd a Jogi Bizottságnak, a Vagyonnyilatkozati Bizottság rajtam kívüli tagjait betették a Jogiba, hogy megmaradjon a fizetésük. Engem nem tettek be más bizottságba.”

Kovács hozzáfűzte:

Velem amúgy nem sikerült kib***niuk, tök mindegy, hogy egy képviselő hány és melyik bizottságban ül, hiszen a képviselőknek mindegyikben tárgyalási joguk van, ez az egész csak a fizetésekről szól. Én meg nem a fizuért csinálom.”

Az Azonnali, amely már februárban is írt a bizottságról, most emlékeztetett: a testület négy tagja – Vágó István, a Demokratikus Koalíció politikusa és három fideszes képivselő – havi bruttó 80 ezer forintot kapott a működésért, Kovács pedig elnökként 160-at. A feladatuk az volt, hogy évente egyszer összeüljenek, és szavazzanak arról, hogy látták-e a képviselők frissen leadott vagyonnyilatkozatát, és hogy elfogadják-e a bizottság előző évi beszámolóját.

Kovács a lapnak azt mondta, neki mindegy, hogy nem került be más testületbe, ő ezután is ugyanúgy tud majd dolgozni, mint eddig.

Arról is beszámolt, hogy bár már csak a kulturális bizottságban van tagsága, más bizottságok üléseire is el szokott járni, képviselőként ugyanis megteheti. Szerdán viszont az egyik testület megbeszélésén nem kapott engedélyt arra, hogy felszólaljon, ezért halkan, mondatonként elmondta a mellette ülő kutyapártos bizottsági tagnak, amit szeretett volna, az pedig elmondta ugyanazt hangosan. Végül aztán mégis megkapta a felszólalás jogát.

Hozzátette még, hogy már „nagyon nem szeretik” az önkormányzatnál, mert elkezdte megírogatni „a dolgaikat”.

Az Azonnalinak nyilatkozott Vágó István is, aki megerősítette, hogy az eset úgy történt, ahogy a kutyapártosok leírták. Azt is mondta, hogy ő maga tartózkodott a szavazásnál.

Azt is megjegyezte Vágó, hogy a most feloszlott bizottság évi 5,76 millió forintos tiszteletdíja a kerület költségvetésének körülbelül „nulla egész valahány ezrelékét” tette ki. Amikor azt kérdezték tőle, hogy nem mehetne-e jobb célra az összeg, úgy válaszolt, „de, biztos”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!