szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomag lesz a téma.

A kormány rendkívüli parlamenti ülést hív össze jövő héten hétfőre és keddre – tudta meg a Népszava a lapnak nyilatkozó képviselőktől. Mint írták:

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány nevében szeretne felhatalmazást kérni az Országgyűléstől arra, hogy az Európai Tanácsban hozzájáruljon az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomag elfogadásához.

A lap szerint várhatóan egy parlamenti határozatot fogadnak majd el ezzel kapcsolatban a képviselők.

A koronavírus miatt kialakult gazdasági krízist az Európai Bizottság egy összesen 750 milliárd eurós élénkítési csomaggal orvosolná, ennek egy része kedvezményes hitelként, egy része pedig vissza nem térítendő támogatásként állna a tagállamok rendelkezésére. A pénzt hitelfelvétellel teremtené elő az unió, amit Orbán többször is kritizált – emlékeztettek a cikkben.

A lap kormánypárti forrásai nem tudnak róla, hogy ezen kívül másról is döntene a Ház, de a Lánchíd ügye szintén téma lehet.

A rendkívüli ülés tényét Gulyás Gergely is bejelentette a csütörtöki Kormányinfón.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 milliós támogatást kap 41 magyar dokumentumfilm

300 milliós támogatást kap 41 magyar dokumentumfilm

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Kisebbfajta káosz volt a budapesti Belvárosban a megfordított forgalmú utcák miatt

Kisebbfajta káosz volt a budapesti Belvárosban a megfordított forgalmú utcák miatt