szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Három újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4223-ra emelkedett Magyarországon az igazoltan fertőzöttek száma – közölte a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal.

Az elmúlt napon elhunyt két idős, krónikus beteg, így a járvány már 593 halálos áldozatot követelt.

Gyógyultnak mostanáig 2941 embert nyilvánítottak.

Az aktív fertőzöttek száma 689 fő. 38 százalékuk budapesti, akárcsak az elhunytak 60 és a gyógyultak 46 százaléka. 133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható

A behurcolás a veszély most a miniszterelnök szerint.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek a tájékoztató szerint. „A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket” – írták.

A járvány azonban nem ért véget – figyelmeztetnek. A környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, erről ITT olvashat bővebben. Ezért a kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket. A törzs délig kapott határidőt Orbántól, hogy milyen szigorításokat javasolnak ebben az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most egy fideszes sem kiabált közbe, amikor Gyurcsány züllött kormányról beszélt a Parlamentben

Most egy fideszes sem kiabált közbe, amikor Gyurcsány züllött kormányról beszélt a Parlamentben

Osztrák mintát emlegetnek az egyetemeknél, pedig csak a régi rendszerre térünk vissza

Osztrák mintát emlegetnek az egyetemeknél, pedig csak a régi rendszerre térünk vissza

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt