szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészen kis lyukakba is beférkőzik az ellenség, de éberék résen vannak.

Valótlan, ráadásul az adatvédelmi törvényt sértő riportot közölt a fideszes Hír Tv arról, hogy Hadházy Ákos független képviselő a 24.hu egyik újságírójának címére gyűjti a nemzeti konzultáció íveit.

Spoiler: a társasház aljában egy postahivatal található, abban meg a postafiók, amit Hadházy levelezési címként megadott. Postahivatalokban nem laknak újságírók, sem senki más.

A Media1 arról ír, hogy a riporttal nemcsak Hadházyt akarták támadni, hanem a kormánytól független 24.hu-t. A portál tulajdonosa, Varga Zoltán ellen már korábban elindult a médiakampány, vélhetően éppen azért, mert kormánykritikus hírszájtot üzemeltet.

A Hír Tv a műsorban felfedi, hogy az érintett postahivatallal egy épületben lakik Kovács Angel Marianna, a 24.hu újságírója. Ebbe az épületbe, de nem Kovács Angelhez érkeznek a Hadházy által megadott 1401 Bp. Pf. 152 postafióknak címzett levelek, vagyis a konzultációs ívek, amelyeket az ellenzéki képviselő gyűjt.

Hadházy – több más ellenzékivel együtt – azokat kéri, hogy neki küldjék a kérdőívet, akik szerint a nemzeti konzultáció nem valós véleménynyilvánítás, hanem a kormány propagandaeszköze.

A riportban megmutatták az újságíró lakcímét, ami természetesen ellentétes az adatvédelmi törvénnyel. Arra azonban ügyeltek, hogy ne látsszon, hogy a posta felett több szinten lakások találhatók, körülbelül száz darab, amelyek lakói szintén nem kapják meg a postafióknak küldött leveleket.

A hírt azonnal közölte a szintén kormánypárti Origo is. Azt a weboldalt Hadházy nemrégiben egy helyreigazítással kereste, de a posta szerint a megadott levelezési cím nem létezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Kérdés, hogy le lehet-e váltani a kormányt, vagy forradalom kell" – Hadházy Ákos a HVG Terasz vendége

Állatorvos végzettsége dacára nem tudja mi az a nünüke, azt viszont tisztán látja, hogy miért haladnak Magyarországon vontatottan a korrupciós büntetőügyek. Hadházy egyebek mellett elárulja, lát-e reális esélyt arra, hogy a miniszterelnök, vagy Mészáros Lőrinc gazdagodásával kapcsolatban vizsgálat induljon, s azt is, hogy leszotyizhatja-e Polt Péter fejét Orbán Viktor.

Már országosan elérhető az Auchan online áruháza

Már országosan elérhető az Auchan online áruháza

Kiskorú lányokat futtató bandát fogtak el Budapest belvárosában

Kiskorú lányokat futtató bandát fogtak el Budapest belvárosában

Máig megoldatlan rejtély az LGT Amerikába szökött gitárosának halála

Máig megoldatlan rejtély az LGT Amerikába szökött gitárosának halála