szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem rendelnének el mindenhol tantermen kívüli oktatást, ha felerősödik a koronavírus.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

„Amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat.”

Ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Népszavának, miután a lap arról érdeklődött, milyen tervek vannak arra az esetre, ha szeptemberre újból felerősödik a koronavírus-járvány. A tárca tájékoztatása szerint nem rendelnének el minden iskolában tantermen kívüli távoktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból feltétlen szükséges.

A minisztérium szerint ez azért is fontos, hogy minden érintett egyenlő eséllyel tudjon bekapcsolódni az oktatásba, illetve megoldott legyen a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. A lap azon kérdésére, hogy amennyiben távoktatásra lesz szükség, mi lesz a szeptemberben munkába álló iskolaőrök feladata, ezt írták:

az iskolai gyermekfelügyelet miatt mindenképp szükség lesz rájuk a jelenlétüket igénylő iskolákban.

Mindenesetre Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a hét elején azt mondta, reméli, rendben el lehet kezdeni a tanévet.

Az államtitkár reméli, rendben el lehet kezdeni a tanévet

Maruzsa Zoltán reményei szerint normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejenként 150 ezer forintos gyorssegélyt kaphatnak az állás nélkül maradt kommunikációs szakemberek

Fejenként 150 ezer forintos gyorssegélyt kaphatnak az állás nélkül maradt kommunikációs szakemberek

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

A Diana-musicalt a Broadway előtt mutatja be a Netflix

A Diana-musicalt a Broadway előtt mutatja be a Netflix