szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az aktív fertőzöttek száma 541 fő.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Kiadta a szerda reggeli legfrissebb adatokat a koronavírus-helyzetről tájékoztató kormányzati oldal. Mint írták, 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel 4263 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírusosak száma. A tájékoztatás szerint

nincs újabb elhunyt,

az ő számuk így változatlanul 595 fő, 3126-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 541 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 125 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 2979 fő van, és eddig összesen 299 185 mintavétel történt.

Mától életbe léptek a beutazási korlátozások – hívta fel a figyelmet az oldal, hozzátéve, hogy a külföldi országokat három – piros, sárga, zöld – kategóriába sorolták. A cél a fertőzés külföldről történő behurcolásának és a járvány magyarországi fellángolásának megakadályozása.

A határellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat a rendőrség végzi.

A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el: sárga jelölésű ország esetén 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén pedig 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elárverezik Gandhi egyik első szemüvegét

Elárverezik Gandhi egyik első szemüvegét

Régi Ford Mustangként támad az oroszok új izom-villanyautója

Régi Ford Mustangként támad az oroszok új izom-villanyautója

A Titkok és igazságokból kiderül, hogy egy megbolondult férfi is lehet az igazi

A Titkok és igazságokból kiderül, hogy egy megbolondult férfi is lehet az igazi