szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendőrség már négy embert elfogott az ügyben, egyet még köröznek.

Egy budapesti nő április 9-én vette észre, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait eladták, és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták. A rendőrséghez fordult.

A nyomozás során kiderült, hogy K. Györgyné és a jelenleg szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor vett rá arra egy banki ügyintézőt, hogy biztosítson nekik netbankon keresztül hozzáférést a nő számlájához.

A rendőrség közleménye szerint a páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi – H. János és F. László – segítette; ők nyitották a számlát, ahová a megszerzett pénzt K. Györgyné átutalta. Az összeget F. azután felvette és átadta a társainak.

A rendőrök július 7-én budapesti lakásán elfogták K. Györgynét, és házkutatást tartottak, az ő és Balogh Sándor autóinak csomagtartójából közel 54 millió forint és egymillió forint értékű ékszer került elő. A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat az okozott kár megtérítése érdekében lefoglalták.

A 47 éves K. Györgynét különösen nagy kárt okozó csalás miatt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. A banki ügyintézőt szintén letartóztatták, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítják.

Az 58 éves F. Lászlót és a szintén 58 éves H. Jánost bűnsegédként, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ők szabadlábon védekeznek.

A rendőrök továbbra is keresik K. Györgyné társát a 37 éves budapesti Balogh Sándort, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van 12 exobolygó, ami a NASA tudósainak is feladja a leckét

Van 12 exobolygó, ami a NASA tudósainak is feladja a leckét

Szükségállapotot vezettek be Bejrútban, az FBI is részt vesz a nyomozásban

Szükségállapotot vezettek be Bejrútban, az FBI is részt vesz a nyomozásban

Kétmillió forint és átlátszó a Xiaomi új tévéje

Kétmillió forint és átlátszó a Xiaomi új tévéje