szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor látogatásakor pedig ez hangzott el. Most azt állítják, ők az összkapacitásra gondoltak.

Amikor néhány hónapja Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi börtönbe látogatott, hogy megnézze a Kínából jött maszkvarrógépet, többször is elhangzott, hogy a masina 2,8 millió arcmaszkot képes előállítani

havonta.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult ezért a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához (BvOP), hogy megérdeklődje, hol tart a munka, hány arcmaszk készült már. A parancsnokság válaszában azt írta, hogy

2020. május 25. óta 869 340 arcmaszkot gyártottak le,

ami elég kevésnek tűnik ahhoz a mennyiséghez képest, amiről a kormányfő látogatásakor beszéltek. A BvOP szerint a közel 900 ezer elkészült maszk a július 17-i adatok szerint ennyi.

©

A parancsnokság Hadházynak küldött válaszában azzal magyarázta a jelenséget, hogy a korábban bemondott kapacitás alatt ők az összkapacitásra gondoltak, nem pedig egy gépére. A válaszból az is kiderül, hogy a legyártott maszkokat a börtön területén tárolják.

Hadházy azt is írta, mivel most már nagyon érdekli, hogyan zajlik a börtönben a maszkkészítés, képviselőként ő is bejelentkezett a sátoraljaújhelyi börtönbe. “Hátha engem is beengednek, nem csak a miniszterelnököt”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boríthatja az eddigi terveket a váratlanul rossz GDP-adat

Boríthatja az eddigi terveket a váratlanul rossz GDP-adat

Se veled, se nélküled állapotot eredményezett, hogy rájöttünk, működik a home office

Se veled, se nélküled állapotot eredményezett, hogy rájöttünk, működik a home office

Donald Trump hajmosási panaszai miatt módosulhatnak a szabályok az Egyesült Államokban

Donald Trump hajmosási panaszai miatt módosulhatnak a szabályok az Egyesült Államokban