szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester szerint a Közbeszerzési Hatóság lényegében azt nem engedi, hogy megvizsgálják, a Lánchíd felújítására jelentkezők hogyan újítanak fel budapesti hidakat.

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán kommentálta a hírt, miszerint tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert. Karácsony szerint a kormányzati szerv azt kifogásolta, hogy 10 éves (120 hónapos) referenciaidőszakot adtak meg a közbeszerzésben, és előírta annak 8 évre (96 hónapra) való csökkentését.

Az elmúlt 8 évben egyetlen hidat sem újítottak fel Budapesten, vagyis a hatóság döntése szerint egyetlen korábbi budapesti hídfelújítás sem számíthat bele a referenciák körébe

– hangsúlyozta a főpolgármester. A döntéssel ezért a főváros nem ért egyet, az eredeti kiírást pedig megalapozottnak tartják. Mégis – folytatja Karácsony –, a hatályos szabályok és a Lánchíd felújításának sürgető szüksége nem ad más lehetőséget, mint a kormányzati hatóság előírásának beépítését a kiírásba.

Ezt a BKK igazgatósága haladéktalanul megteszi, a Lánchíd felújítását a főpolgármester szerint ez nem hátráltatja.

A főpolgármester emellett azt is megjegyzi: a kormány februárban megígérte ugyan, de még mindig nem jelent meg a kormányhatározat a Lánchídra szánt állami forrásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfedték az androidos telefon képernyője alá rejtett kamera titkát

Felfedték az androidos telefon képernyője alá rejtett kamera titkát

Őrültség volt Budapesten Szuperkupa-döntőt szervezni?

Őrültség volt Budapesten Szuperkupa-döntőt szervezni?

David Attenborough Guinness-rekordot döntött az Instagramon

David Attenborough Guinness-rekordot döntött az Instagramon