szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK elnöke szerint “óvni kell magunkat attól, hogy a politika helyi betegsége megfertőzzön mindent és mindenkit”.

Tovább gyűrűzik a gödi ellenzéki balhé, amely egy DK-s hangfelvétel miatt indult. A párt erre hivatkozva azt állította, hogy Balogh Csaba, Göd polgármestere Momentum–Fidesz-koalícióra tett javaslatot. Balogh viszont azt mondta: a felvételt szerinte megvágták, így lemaradt az róla, amikor arról beszélt, a reméli nem a fideszes jelöltet fogják támogatni a képviselők.

A DK EP-képviselője, Rónai Sándor a hvg.hu-nak ezután arról beszélt, lehet, hogy megvágták az ismeretlen forrásból kapott felvételüket, de ez még nem hírhamisítás.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében daganatos betegséghez hasonlította az ügyet. “A demokratikus ellenzék sok száz települést vezet okosan, eredményesen. Köszönet érte. Aztán kiderül, hogy egy-két helyen az együttműködésből veszekedés, csúnya háborúskodás lesz. Valami elromlik. Nehéz pontos képet kapni kívülről, hogy valójában mi okozta a bajt”.

Rettegünk a daganatos betegségektől. Ha mégis megjelenik valahol szervezetünkben, azért küzdünk, hogy ne terjedjen tovább. Hogy ne legyen áttét”

– írta Gyurcsány, aki szerint azért, hogy “védjük az egyébként egészséges, kívánatos és valójában elkerülhetetlen országos együttműködést, óvni kell magunkat attól, hogy a politika helyi betegsége megfertőzzön mindent és mindenkit”.

A politikusnak két tanácsa is van a gödi ügy miatt, az egyik, hogy “tartsuk magunkat távol Gödtől”. 

“Persze együtt kell működni helyi embereinkkel, ha kérdeznek, válaszolni kell, akár tanácsot is kell adni, de ez maradjon az ő ügyük – fogalmazott a DK elnöke. – Másrészt kérjük a gödieket: mielőbb zárják le a vitát, a veszekedést, az egyre fájóbb háborút. A helyi választókkal, civilekkel, pártokkal megbeszélve, teremtsenek nyugalmat, vezessék okosan és felelősen a várost. Ha operálni kell, operáljanak, ha elég egy kijózanító kezelés, vessék alá magukat annak. Mi meg ne engedjük, hogy tovább burjánozzon egy helyi fertőzés”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Messinek sikerült, az Apple-nek nem mindig – kis védjegytörténelem

Messinek sikerült, az Apple-nek nem mindig – kis védjegytörténelem

Közel félmilliárd forintos bírságot kapott az Ékszer TV

Közel félmilliárd forintos bírságot kapott az Ékszer TV

Szlávik: Középkorú, nem krónikus betegek is lélegeztetőgépre kerülhetnek

Szlávik: Középkorú, nem krónikus betegek is lélegeztetőgépre kerülhetnek