szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A medgyesegyházi fideszes csoportelnök kezdeményezte a költségvetési csalással vádolt Simonka kizárását. Az elnök szerint nem tudnának eredményesen szerepelni a következő választáson, ha a képviselő marad a pártban.

Simonka György kizárását kezdeményezi a pártból Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök. Szerinte a többek közt költségvetési csalással vádolt országgyűlési képviselő a Fidesz-MPSZ jó hírének súlyosan árt, illetve nem tájékoztatta a helyi szervezet elnökségét az ellene indított büntetőeljárásról – szúrta ki a Magyar Narancs.

Az augusztus 10-én kelt kizárási javaslatban azt írják, hogy "Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára."

Azt is hozzátették, hogy azokat a Fidesz-tagokat, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárták, így mára szervezetük nagyon meggyengült.

Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét.

A javaslatot Ruck azzal is indokolja, hogy a törvényhozás kiadta Simonka mentelmi jogát, az ügyészség előbb meggyanúsította és kihallgatta, majd vádat emelt ellene, 2020 januárjában pedig már a Fővárosi Törvényszéken a vádlottak padjában ült.

A fideszes csoportelnök szerint Simonka György ráadásul súlyosan sértette a kormánypárt érdekeit azzal, amikor koncepciós perrel vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészséget.

Ruck a Fidesz alapszabályának két pontjára is hivatkozik kizárási kezdeményezésében:

  • Szövetség Alapszabályát, programját, a Szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít;
  • bűncselekmény elkövetéséért a bíróság jogerős ítélettel sújtja, illetve az ellene indult büntetőeljárás tényéről és eredményéről a helyi szervezet elnökségét, neki felróható okból nem tájékoztatja.

A lap szerint az ügy közvetlen előzménye, hogy július 22-én rendkívüli ülést tartott a Dél-békési Többcélú Kistérségi Társulás, amelyen többen élesen kritizálták Simonkát többek között az általa is menedzselt pályázatok visszásságai miatt. Azt is felrótták neki, hogy nem kommunikál senkivel, és így nem számíthatnak a térség országgyűlési képviselőjére a települések és a Fidesz-szervezetek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Simonka György ellentámadásba lendült

A megvádolt parlamenti képviselő egy portálon, amelynek ő maga a felelős szerkesztője dokumentumokat tett közzé, cáfolva a hozzá köthető uniós projektekkel kapcsolatban megjelent híreket.

Drága a dió, és még drágább lehet

Drága a dió, és még drágább lehet

Orbán a lengyel vezérhajót követné, de az nagyon más irányba megy

Orbán a lengyel vezérhajót követné, de az nagyon más irányba megy

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google